Volg je kind via onze ouderapp

Via onze ouderapp Bitcare, lees je gedurende de opvang dag hoe het met jullie kindje gaat. Wat heeft hij/zij gegeten en hoelang heeft hij/zij geslapen? Hoe ging het? En natuurlijk kan een leuke foto van jouw kindje dat lekker speelt of lekker bij de juf op schoot zit niet ontbreken. Dit alles is in één overzicht op een eenvoudige manier in te zien.

peuteropvang

Kindvolgsysteem

Bij De Kindjes werken we met PeuterPlusPlan. PeuterPlusPlan is een kindvolgsysteem voor de kinderopvang. Hierin houden we de ontwikkeling bij van alle kinderen. We volgen de ontwikkeling op het gebied van taal, rekenen, motoriek en sociaal-emotioneel. Elk jaar nodigen we de ouders uit voor een ouderavond, om met iets meer tijd en aandacht als alleen de overdrachtsmomenten, eens te kletsen over jullie kindje. We bespreken de ontwikkeling van jullie kindje en hoe het thuis én op de groep met het kindje gaat. Als een kindje bijna naar de basisschool gaat hebben we een eind evaluatie gesprek. De ouders krijgen dan een overdrachtsformulier mee voor de basisschool. Zo kan jullie kindje een goede start maken op de basisschool!

Gezond voedingsbeleid, mét balans.

Bij De Kindjes bieden we gezonde en gevarieerde voeding aan op vaste tijden. Wij vinden het belangrijk om de kinderen een gezond voedingspatroon aan te leren en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling.
‘s morgens eten we vers fruit. De kinderen krijgen water, ranja, thee of melk te drinken. Tijdens het middageten eten we brood met gevarieerd beleg, denk aan vega-smeerworst, 30+ smeerkaas, zuivelspread, humus, appelstroop of halva jam. De kinderen krijgen tijdens de lunch halfvolle melk of water. Na het rustmoment in de middag, krijgen de kinderen eerst groente, denk aan komkommer, tomaat, paprika, augurk of iets soort gelijks, daarna een cracker of rijstwafel en wat te drinken.

Als er een feestje is of we hebben een speciale activiteit, is er dé balans! Dan mogen we echt wel eens wat lekkers, zo leren we ook omgaan met ongezonde dingen.

Oudercommissie

We hechten veel waarde aan de inbreng van jullie als ouders of verzorgers. We komen daarom minimaal twee keer per jaar bij elkaar om met elkaar te brainstormen over onze opvang. We bespreken dan onder andere het beleid en de kwaliteit van De Kindjes. Zou je het leuk vinden om mee te denken? Fijn! Neem gerust even contact op met Annelies.

Ben je benieuwd geworden?

We ontmoeten je graag tijdens een rondleiding!